Morazin ainutlaatuinen valmistusprosessi

Moraz on johtava israelilainen ihonhoito- ja yrttikosmetiikkatuotteiden valmistaja, joka on erikoistunut yrttien ja muiden hoitavien kasvien hyödyntämiseen tuotteissaan. Moraz tekee alan tutkimus- ja kehitystyötä sekä valmistaa korkealaatuisia luonnon yrtteihin perustuvia ihonhoitotuotteita. Kaikki tuotteet ja niiden tehokkuus ovat kliinisesti testattuja, kasvovoiteet myös dermatologisesti testattuja. Tuotteita myydään menestyksekkäästi monissa maissa ympäri maailmaa.

Moraz on perustettu vuonna 1984 ja se työllistää noin 50 henkilöä Israelissa.

Viljelmät ja tehdas

Moraz viljelee tataryrttiä (polygonum) sekä muita yrttejä ja kasveja perinteisillä orgaanisilla menetelmillä Jizreelin laakson hedelmällisillä tasangoilla sekä muualla Galileassa, Pohjois-Israelissa. Lisäksi osa tataryrttiviljelmistä sijaitsee Negevin autiomaassa. Viljelyksiä hoitavat Morazin omat ammattilaiset.

 Morazin moderni tehdas laboratorioineen sijaitsee Galileassa Afulan kaupungissa, aivan Taborin vuoren lähellä.

Morazin tuotantoprosessit ovat tarkoin valvottuja ja laatusertifikoituja. Jokainen tuote läpikäy tehtaalla tarkastuksen.

Kuvissa Morazin toimitusjohtaja Ofer Mor esittelee tuotantovälineistöä ja vielä lämmintä tataryrttimursketta, josta on juuri uutettu yrttiuutetta.


Ainutlaatuinen yrttiuutteiden valmistusprosessi

Tuotteidensa valmistuksessa Moraz yhdistää perinteiset lääkekasvien uuttamisen menetelmät ja innovatiiviset, nykyaikaiset teknologiat. Valmistusprosessissaan Moraz uuttaa erityisen korkeita yrttiuutepitoisuuksia (55%-100%) ja pystyy ainutlaatuisella tavalla hyödyntämään yrttien erityiset ominaisuudet.

Yrttiuutteiden valmistusprosessissa raaka-aineet (vesi ja yrtit) muuttuvat uutteeksi, joka on 100% aktiivista ja luonnonmukaista. Raaka-aineet eivät itsessään pysty toimimaan vaikuttavina ainesosina, mutta Morazin ainutlaatuisessa valmistusprosessissa ne muuttuvat 100% vaikuttaviksi.

Tuotteet sisältävät hyvin korkeita yrttiuutepitoisuuksia. Esimerkiksi Vihreän linjan ihovoide Skin Saver, kynsiöljy Nails ja huulivoide Lips sisältävät 99% ja jalkavoide Caftan, käsivoide Dry Hands sekä vartalovoide Herb-A-Topic 75% yrttiuutetta. 


Ympäristö

Moraz on sitoutunut reiluun kauppaan ja toimintaan sekä luonnonsuojeluun. Yhtiön valmistusprosessit eivät saastuta ja tuotepakkaukset ovat ympäristöystävällisiä. Moraz omistaa viljelyksensä ja viljelee perinteisin orgaanisin menetelmin ilman torjunta-aineita. Luonnonmukaisten yrttiuutteiden valmistus tapahtuu yhdistämällä perinteiset menetelmät ja innovatiivinen teknologia. Hoitavien yrttien käyttö ihonhoitoon on järkevää siis myös ympäristön kannalta. Morazin tehtaassa tuotetut tuotteet eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia, eikä niitä ole testattu eläimillä. Moraz noudattaa kansainvälisiä laatustandardeja ISO 13845:2003 & ISO 9001:2008 kosmetiikkatuotteidensa tutkimuksessa, kehityksessä ja valmistuksessa.

Tuotteiden luonnonmukaisuus

Moraz tuotteiden aktiiviset vaikuttavat ainesosat ovat 100% luonnonmukaisia ja niiden osuus tuotteissa on korkea. Moraz Vihreän linjan tuotteissa aktiivisten vaikuttavien ainesosien osuus on 75-99% ja esimerkiksi Moraz Derma kasvoseerumissa 90%. Moraz yhdistää tuotannossaan luonnon ja innovatiivisen teknologian. Yrttiuutteiden ja kasviöljyjen lisäksi tuotteissa käytetään laboratoriovalmisteisia ainesosia, joten ne eivät ole kokonaan luonnonmukaisia.

Morazin syntytarina         

Kaikki alkoi siitä, kun Jizreelin laaksossa Pohjois-Israelissa eli pieni tyttö, joka rakasti puissa kiipeilyä ja muuta hauskaa. Hän juoksenteli avojaloin pitkin peltoja ja kukkuloita, ja leikki kohtaamiensa eläinten kanssa. Tyttö palasi kotiinsa joka päivä leveästi hymyillen ja onnellisena, mutta jalat piikkipensaiden ja oksien naarmuttamina. Kerran retkellään tyttö löysi kauniin niityn, jossa hänen oli hyvä leikkiä – ja ihmeiden ihme: Hänen naarmunsa paranivat itsestään! Tytön isä näki ihmeen omin silmin, meni tytön kanssa paikkaan, missä tämä oli leikkinyt ja löysi villin tataryrttiniityn.

Onneksemme tytön isä sattui olemaan maineikas yrttitutkija Eliyahu Yahel, sama mies, joka löysi ja julkisti tataryrtin (polygonum) ainutlaatuiset ominaisuudet ja perusti yhtiön nimeltä Moraz. Tänään miljoonat ihmiset kaikkialla maailmassa hyötyvät tataryrtin ihmeellisistä, hoitavista ominaisuuksista, kiitos pienen tytön ja hänen tarkkanäköisen isänsä.