Ihonhoidon ABC, osa 2

Ihonhoidon ABC, osa 2

Tässä blogissa opastamme sinua kokonaisvaltaisen kasvojenhoidon päivittäisiin rutiineihin.

1. PUHDISTA

Ihonhoitorutiinin ensimmäinen vaihe on puhdistus, joka poistaa iholta meikin, epäpuhtaudet, ylimääräisen talin, kuolleet ihosolut ja edistää hoitoaineiden imeytymistä. Puhdista ihosi aamuisin ja iltaisin.

Puhdista aamulla kasvot miedolla puhdistusaineella, miselli- tai kasvovedellä.

Erityisesti illalla puhdista kasvot huolella. Nyt suosiossa oleva tuplapuhdistus ei ole välttämätön – puhdistustuote ja kasvovesi yleensä riittävät puhdistamaan kasvot. Jos käytät paljon meikkiä, voit viimeistellä puhdistuksen misellivedellä tai erillisellä silmämeikinpoisto aineella.

2. KÄYTÄ KASVOVETTÄ

Monet  kasvovedet ovat paljon enemmän kuin vain puhdistuksen viimeistelijöitä: Ne sisältävät muun muassa erilaisia ihoa kosteuttavia ja rauhoittavia aineita, jotka sekä kirkastavat, että supistavat ihohuokosia. Kasvovesi tasapainottaa myös ihon pH:ta puhdistuksen jälkeen. Lisäksi kasvovesi auttaa muita hoitotuotteita, kuten seerumia imeytymään paremmin ihoon.

Kastele vanulappu kasvoveteen ja pyyhi sillä kasvot ja kaula. Käytä ylöspäin suutautuvia liikkeitä.

3. SILMÄT 

Silmänympärysiho on ohuempaa ja herkempää kuin muu kasvojen iho, jonka vuoksi rypyt ilmaantuvat siihen aikaisemmin. Silmänympärysvoiteet ovat ohuempia, jotta ne imeytyvät helpommin ja kohdistuvat erityisiin silmänympärysalueen erikoistarpeisiin, kuten turvotukseen ja ryppyihin. Taputtele pieni määrä (nuppineulanpään verran) silmänympärysvoidetta kevyesti sormenpäillä silmänalusiholle aamuisin ja iltaisin. Aloita kulmaluulta ja etene kohti kulmakarvaa sekä kohti nenänvartta. Vältä levittämästä silmänympärysvoidetta liian lähelle silmää, tai liikkuvan luomen ylle. Tämä saattaa aiheuttaa turvotusta, voiteen valuessa/joutuessa silmään.

4. TEHOSTA 

Jos panostat vain yhteen, panosta seerumiin!

Levitä puhdistuksen jälkeen kasvoille ensin kasvovesi, sitten seerumi ja viimeisenä hoitovoide, jos iho tuntuu seerumin jälkeen yhtään kiristävältä. Voit myös sekoittaa tipan tai pari tippaa seerumia voiteeseen. Näin tuotteet tulevat myös riittoisemmiksi sekä kevyiksi levittää. Kannattaa opetella kuulostelemaan omaa ihoa, mitä se milloinkin kaipaa.

Seerumi sisältää usein paljon vaikuttavia aineita, kuten antioksidantteja, vitamiineja ja erilaisia ihoa vahvistavia kasviuutteita. Seerumi antaa suojaa myös ulkoa tulevia haittatekijöitä, kuten hapetusreaktioita vastaan.

Öljyseerumi antaa iholle sen tarvitsemaa ravintoa ja vahvistaa ihon omaa lipidikalvoa. Öljyt pehmentävät ihoa, suojaavat ulkona kylmältä, korjaavat sekä uudistavat ihoa.

Tehostat siis ihonhoitoasi käyttämällä ihonhoitolinjasi seerumia. Seerumit sisältävät samantyyppisiä vaikuttavia aineita kuin voiteetkin, mutta aktiiviaineita on enemmän. Levitä seerumi puhdistetuille kasvoille aamuisin ja/tai iltaisin. Hiero kevyesti, kunnes seerumi on kokonaan imeytynyt. Levitä päälle päivä- ja/tai yövoide.

5. KOSTEUTA JA HOIDA

Päivävoide 

Levitä aamuisin päivävoidetta, joka kosteuttaa ja suojaa ihoa ulkopuolisilta haittatekijöiltä, kuten saasteilta. Levitä päivävoide aamuisin puhdistetuille kasvoille ja kaulalle silmänympärysihoa välttäen, sillä silmänympärysiho on jo hoidettu silmänympärysvoiteella.

Jos ihosi on rasvaisuuteen taipuvainen, valitse meikin alle päiväksi kevyempi päivävoide. Jos seerumi on öljyinen, et välttämättä tarvitse sitä päiväksi, jolloin tehostat ihon hoitoa yöllä. Joskus taas pelkkä seerumi riittää kosteuttamaan päivällä ihoasi. Kokeilemalla ja tunnistelemalla miten ihosi käyttäytyy, opit parhaan yhdistelmän päiväksi/meikin alle.

Pyri suojaamaan ihosi päivällä, jos olet auringossa. Aurinkosuoja on tärkeä jo heti kevään auringossa, se suojaa mm. vanhenemiselta, pigmenttimuutoksilta sekä palamiselta.

Yövoide

Öisin ihon levätessä täyteläinen ja ravitseva voide palauttaa ihon päivän rasitteista ja edistää ihon uusiutumista levon aikana. Levitä yövoide kasvoille ja kaulalle seerumin jälkeen pitämään iho nuorekkaana.

Yövoiteeseen voit halutessasi lisätä tipan, kaksi seerumia. Näin seerumia ei tarvitse erikseen levittää, vaan se tulee yövoiteen mukana ihollesi. Tällä tavoin yövoiteesta tulee myös riittoisampi ja kevyempi levittää.

Talvella ihosi tarvitsee runsaampia ja kosteuttavampia tuotteitta kuin kesällä, sillä mm. kylmyys ja kuiva huoneilma ovat ihoa koettelevia tekijöitä. Kannattaa siis huomioida eri vuodenaikojen ja olosuhteiden tarpeet.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.